Om mig

Namn:            Johannes Sikström
Bor:               Skellefteå
Familj:           Fru och 2 barn födda -16 och -19.
Född:             1985
Längd:           181 cm
Vikt:              68 kg (tävlingsvikt)
Klubb/Team: Cykelkraft Team CKCK och Skellefteå AIK Cykel
Tävlar:           XCO/XCM i H30 och någon lokal endurotävling ibland
Cyklar:          Superior Team XF 29 issue 2019, Stigcykel/reserv: Scott Spark 720 -2014
Träningsvolym: 344 h 2018


Andra kanaler

Jag tycker även om att träna andra saker och försöker blanda ganska mycket under året. Det blir bland annat löpning, styrketräning, squash, CrossFit och längdskidor.

Jag är ganska analytisk och intresserad av detaljer i träningen så mycket av bloggen handlar om det och hur jag testar ny kunskap jag skaffar till att utveckla min egen träning!

Prispallen i Tolvtjärnsloppet 2018

Mörksuggejakten 2018. Läs race repoort här.

Varför en blogg?


Att jag skriver om min träning här beror helt enkelt på att det är ett väldigt stort intresse och att det är något jag lägger stor energi på, både fysiskt och mentalt. Jag tänker, funderar och resonerar med mig själv, men blir ibland understimulerad på att prata riktigt nördigt och specifikt kring träning och cykling. Därför ska jag testa att skriva av mig lite tankar och funderingar.

Jag vill också hitta andra träningsintresserade att diskutera mer med.

Träningshistoria


Jag började med mountainbike när jag var 14 år gammal och bodde i Lycksele. Fram tills dess hade vi kört en del motocross, något som fortsatte tills jag var drygt 20 i varierande omfattning. Jag tyckte det var kul att träna cykel och ganska snart kördes det några tävlingar. Som mest tävlade jag i P15-16 och Junior. Under den tiden körde jag både Sverigecupen och SM i XCO. Jag levererade placeringar mellan 5-15 på sverigecuperna och tror jag blev 9-10 i totalerna på slutet. Mina bästa resultat gjorde jag på Lilla Finnmarksturen i P15-16 där jag kom 2a (efter Emil Lindgren) samt på Shimano tour i Borlänge, där jag blev 2a i en deltävling och 5a i totalen tror jag.

Efter junior-tiden blev det ett uppehåll för att göra värnplikten i 15 månader, under den tiden hade jag inte möjlighet att träna optimalt, och jag var också ganska bränd av cyklingen och på slutet hade de inte varit så roligt utan mycket känns som måste att träna.

Efter lumpen, under universitetsstudierna hade jag en period där jag cyklade lite grann, men inte alls seriöst. Jag tränade däremot väldigt många timmar denna period när man hade hur mycket tid som helst och tillgång till IKSU i Umeå. Jag fick upp ögonen för styrketräning och blev introducerad av en insatt klasskamrat som var byggare. Jag började också med squash under studietiden.

Efter studierna flyttade jag till Göteborg och senare Stockholm. Under den här perioden var de framför allt squash jag fokuserade på, då jag inte hade plats i mina små lägenheter för en cykel. När jag flyttat till Stockholm fick jag upp ögonen för CrossFit och både jag och min fru körde detta rätt mycket i egen regi på friskis.

Sedan vi flyttat till Skellefteå i slutet på 2015 så skaffade jag en cykel igen och har sedan dess växlat över mer och mer mot att fokusera på cykling. Men jag tränar fortfarande mycket blandat.

Inga kommentarer: